Ilmuma hakkab Eesti arheoloogia aastakiri TUTULUS

2013 aasta kolmandal nädalal jõuab lugejateni uus populaarteaduslik väljaanne – Eesti arheoloogia aastakiri Tutulus, mis hakkab täitma üht olulist lünka Eesti kaugema ajaloo tutvustamisel. Tutulus ilmub ajakirja Horisont jaanuarinumbri tasuta kaasandena.

Aastakirja koostajad ja põhiautorid on Tartu Ülikooli arheoloogiaüliõpilased. Tutuluse eesmärk on heita pilk Eesti arheoloogias läinud aastal toimunule. Aastakirja paberväljaanne annab esmase ülevaate mulluste välitööde tulemustest, tutvustab arheoloogiameetodeid ja uudiseid, arheolooge ja nende tegemisi ning arheoloogiapärandi kaitsega seotud küsimusi.

Selle väljaande taga on peamiselt üliõpilastest kirjutajate siiras soov suurendada huvi arheoloogia vastu; lugude toimetajadki on valdavalt üliõpilased – ajakirjanduse ja eesti keele  eriala omad. Ajakirja tegemisel on üheks taotluslikuks lähtekohaks olnud kirevus ja mitmekülgsus,  samuti autorite isikupära hoidmine.

Aastakiri ilmub Euroopa Liidu Est-Lat-Rus piiriülese koostöö programmi projekti „Arheoloogia, võim ja ühiskond“ raames ning selle trükkimist toetab ka Kultuuriteooria Tippkeskus (EL Euroopa Regionaalarengu Fond).

Ajakirja Tutulus esitlus ja autorite tänamine toimub 25. jaanuaril 2013 kell 16.00 Jakobi 2 II korrusel,  arheoloogia osakonnas. Samas esitletakse ka sarjas Estonian Journal of Archaeology ilmunud kogumikku „Keava – the Hand of the Sun“ ja sarjas Muinasaja teadus ilmunud kogumikku „Medieval Urban Textiles in Northen Europe“ („Keskaegsed Põhja-Euroopatekstiilileiud“).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.