Linnas ja linnuses. Uurimusi Narva ajaloost Narva Muuseumi toimetised 6

Artiklite kogumik annab ülevaate 2004.-2005. a Narvas toimunud arheoloogilistest välitöödest. Mahukaimad välitööd olid Suur tn 22-26 kruntidel – TÜ Narva Kolledzi kavandatava hoone asupaigas, Raekoja kõrval. Artiklid käsitlevad kruntide ehituslugu (Aivar Kriiska, Mari Lõhmus), kaevamistel saadud nahaleide (Krista Sarv), tekstiile (Riina Rammo), münte (Ivar Leimus), keraamikat (Arvi Haak, Aivar Kriiska) ning ahjupotte ja kahleid (Aldur Vunk). Narva börsihoonest kui oma ajastu sümbolist kirjutab Enn Küng. Lisaks leiab kogumikust artikli Narva Joaoru pronksiaja kindlustatud asulakoha keraamika uutest dateeringutest (Arivar Kriiska, Mika Lavento), uuringute tulemustest Narva linnuses (Aivar Kriiska) ja Ivangorodi elanikest 17. sajandil (Enn Küng).

Toimetajad: Aivar Kriiska ja Merike Ivask.
Kujundus: K. Külljastinen
Küljendus: Tarmo Käärik

Narva Muuseum, 2006.
176 lk, pehme köide
ISSN: 1736-3098
ISBN-10: 9985-9781-0-2

Rubriigid: Trükised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.