SILVIA LAUL, HEIKI VALK Siksälä: A Community at the Frontiers.

Iron Age and Medieval

CCC Papers, 10

Raamat “Siksäla – rauaaegne ja keskaegne kogukond piirimaadel” võtab kokku Eesti kagupoolseimas nurgas, Läti ja Vene piiri lähistel asuva Siksälä kalmistu 1980.-1993. aastani toimunud väljakaevamiste tulemused.

Siksälä on Eesti kõige suuremas mahus uuritud ja kõige rikkalikumaid leide andnud hilismuinas- ja keskaegne maakalmistu. Raamat annab ülevaate 12.–15. sajandi olustikust ja kogukonnast, sealhulgas selle etnokultuurilisest taustast, antropoloogiast ja kalmelt leitud müntidest. Raamat sisaldab rikkalikku pildimaterjali, mille vahendusel saab aimu, millised olid muinasrõivad ja keskaegsete vabatalupoegade relvapanused. Need rekonstruktsioonid on loodud hästisäilinud arheoloogiliste leidude põhjal. Teose puhul on tegemist kõige esimese ühte kalmeleiukohta käsitleva raamatuga Eestis.

Toimetaja: Heiki Valk
Kujundus ja küljendus: Inge Lumiste ja Sofia Aronovich

University of Tartu, Institute of History and Archaelogy; Gotland Unversity College Centre for Baltic Studies, 2007.
237 lk, kõva köide.
ISSN 1404-2665
ISBN 978-9985-4-0527-7

Rubriigid: Trükised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.