Heiki Valk sai riikliku teaduspreemia

Tartu ülikooli arheoloogia kabineti juhataja Heiki Valk sai humanitaarteaduste alal riikliku preemia tööde tsükli “Eesti hilismuinasaja ja ajaloolise aja maa-arheoloogia: ühiskond ja kultuur” (sh monograafia “Siksälä kalme”) eest.

Valgu originaalne ja distsipliiniülene tegevus hõlmab eeskätt arheoloogia “pehmemaid” valdkondi, näiteks ühiskonna, kultuuri, usundi, kombestiku või etnokultuuri küsimused. Väga mitmekesisele allikmaterjalile tuginedes on ta loonud meie keskaegse mineviku jaoks uue – keskkonnaajaloo – mõõtme ning konstrueerinud põneva pildi tollastest sotsiaalsetest ja kultuurilistest oludest.

Foto: Thea Greenbaum

Loe teaduspreemiate kohta rohkem: http://novaator.err.ee/v/teaduselu/7eccae32-6ebc-4809-92af-8526f1623721/riikliku-preemia-pikaajalise-teadus–ja-arendustoo-eest-palvisid-gennadi-vainikko-ja-enn-tougu

Foto: Annika Haas

24. veebruaril andsid peaminister Jüri Ratas, kultuuriminister Indrek Saar ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps Teaduste Akadeemia majas üle riigi teaduspreemiad, F. J. Wiedemanni keeleauhinna ning spordi- ja kultuuripreemiad.

Palju õnne, Heiki!

 

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.