Tartu Ülikooli analüütilise keemia õppetoolis loodi uhiuus interdistsiplinaarne Archemy uurimisgrupp ja labor

Archemy on Baltikumi esimene arheokeemia labor, kus arheoloogiaga kohtuvad keemia, geoloogia, bioloogia, meditsiin, geneetika, materjaliteadused jpm. Meie peamisteks uurimisvaldkondadeks on biomolekulaarne arheoloogia, ennekõike muistse toitumise ja tervise rekonstruktsioonid, aga ka keskkonna ja esemete ning inimeste päritolu uuringud. Archemy grupp koosneb paljudest erinevatest teadlastest, kes tegelevad materiaalse kultuuri, osteoarheoloogia, arheozooloogia ning arheobotaanika valdkondadega. Meie labor asub analüütilise keemia õppetoolis Ravila 14A-4011, tegemistel saab silma peal hoida kodulehel www.archemy.ee ning meie Facebooki lehel https://www.facebook.com/archemylab, kontakteeruda aga aadressil archemy@ut.ee.

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.